fbpx

behandelingen:

ONCOLOGIE FYSIOTHERAPIE

Wat is oncologie fysiotherapie ?

Heel veel mensen in Nederland krijgen te maken met kanker. Namelijk 1 op de 3 vrouwen en 2 op de 5 mannen. Gelukkig overleven steeds meer mensen kanker en heeft een oncologiefysiotherapeut deze patiëntengroep steeds meer te bieden. Uit veel onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen in allerlei stadia van kanker en bij diverse medische behandelingen.
Mensen zijn vaak al langer ziek voordat ze de diagnose van kanker krijgen. Er is dan al langere tijd sprake van vermoeidheid, krachtsverlies en soms ook pijn. Juist in de fase dat patiënten de diagnose krijgen, kan er al begonnen worden met oncologische revalidatie, zodat de patiënten fitter en met minder klachten door hun behandelperiode komen.
De behandeling van de oncologiefysiotherapeut verschilt per fase, omdat het doel van behandeling per fase anders is. Samen wordt gekeken naar de doelstelling voor de therapie.

Wat houdt een behandeling in?

Oncologie fysiotherapie is meer dan bewegen. Behandelingen kunnen bestaan uit:

  • Coaching
  • Ademhaling- en ontspanningstherapie
  • Oedeemtherapie
  • Mobiliteit verbetering rondom de geopereerde, dan wel behandelde
  • lichaamsregio
  • Littekenbehandeling
  • Trainen van kracht, uithoudingsvermogen en conditie

Groepsrevalidatie

Vanwege de complexe problematiek heeft u eerst een uitgebreide intake met de oncologie fysiotherapeut. Zij neemt uw wensen en doelstellingen met u door en neemt een aantal testen af. Afhankelijk van de fase waarin uw oncologische behandeling zich bevindt en het doel waar u naartoe wilt werken, stelt uw therapeut een op u aangepast behandelplan op. Dit kan bestaan uit  1-op-1 fysiotherapie of groepstraining.
De groepstrainingen bestaan uit verschillende vormen van training, deze zijn bewezen effectief voor oncologische patiënten.

Onze specialisten

De fysiotherapeuten van Fy-fit fysiotherapie Nijmegen werken samen in een hecht team. Onze patiënten staan centraal. Voortdurend wisselen wij onderling onze kennis en ervaringen uit, en regelmatig werken verschillende therapeuten samen om tot een optimaal behandelresultaat te komen.

Wat patiënten regelmatig vragen:

Waar zitten jullie?

Onze praktijk heeft verschillende locaties in Dukenburg, Brakkenstein, Overasselt en Wijchen. Klik hier voor een overzicht.

Kun je bekijken hoe ik verzekerd ben?

Wanneer wij uw patiëntgegevens invoeren kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent, de actuele status van uw aanvullende verzekering kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct per pin betalen.

Welke behandeling past het beste bij mijn klacht?

Na een intake gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarbij besproken wordt wat uw fysiotherapeut de beste behandeling vindt voor uw klacht.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Over het algemeen kunt u binnen 2 werkdagen terecht voor een afspraak, wij hebben geen wachtlijst. Klik hier om een afspraak te maken.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Naar uw afspraak mag u uw legitimatie en een handdoek meenemen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct met pin betalen.

Welke extra maatregelen hanteren we i.v.m. het Coronavirus?

Onze therapeuten volgen de voorschriften van het RIVM mbt het Coronavirus.
Om te zorgen voor een veilige omgeving vragen wij u uw afspraak te annuleren of om te zetten naar een telefonisch of Online Consult wanneer u last heeft van één van de onderstaande verschijnselen:
– neusverkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– benauwdheid
– koorts (vanaf 38 graden)
– één van uw huisgenoten heeft koorts of benauwdheidsklachten
– er is de afgelopen 14 dagen bij u of uw huisgenoot COVID-19 vastgesteld

U kunt dit telefonisch doorgeven: 024-3447833 of via de mail: info@fysiotherapienijmegen.nl

In aanvulling op onze bestaande hygïene- en infectiepreventiemaatregelen hanteren wij extra maatregelen i.v.m. het Coronavirus. Zo zorgen wij ervoor dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is.

Wij vragen het volgende van u:
– Wij stellen het op prijs wanneer u  tijdens de behandeling een mondmasker draagt
– Kom op tijd maar niet ruim van te voren ( maximaal 5 minuten), dit om een volle wachtkamer te voorkomen
– 1,5 meter afstand te houden wanneer u in de praktijk bent
– Graag bij binnenkomst uw handen desinfecteren

Zou u zo vriendelijk willen zijn een eigen handdoek mee te nemen?

 

Deel deze pagina

Start typing and press Enter to search

Stel een vraag via WhatsApp