fbpx

behandelingen:

EPTE THERAPIE

Wat is EPTE therapie?

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. EPTE therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels.

De EPTE behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om de spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

Wanneer EPTE therapie?

Werkt bij de volgende klachten:

 • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees
 • Pijn aan de achillespees
 • Chronische elleboogpijn
 • Chronische schouderpijn
 • Hielspoor
 • Hamstring blessures
 • Peesklachten en pijnlijke pezen

Voordelen:

 • Nauwkeurige behandeling d.m.v. echografie
 • Gezond weefsel wordt ontzien
 • Snel effectief; al na 3-5 behandelingen minder pijn
 • Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen

Het effect van de EPTE behandeling

De huid wordt eerst gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Er wordt op het behandelgebied gel aangebracht. Onder begeleiding van echografie kan de therapeut nauwkeurig de juiste locatie bepalen om het dunne naaldje in te brengen. U kunt meekijken naar het echobeeld.

Daarna wordt er met behulp van het EPTE apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet lichaamseigen reacties in gang die het herstel bevorderen.

Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’.

De effecten van deze behandeling hebben te maken met het chemische en fysiologische proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat lokaal een verhoogde PH-waarde ontstaat en de bloedcirculatie verbetert. De techniek stimuleert het herstel van de pees.

Onze specialisten

De fysiotherapeuten van Fy-fit Fysiotherapie Nijmegen werken samen in een hecht team. Onze patiënten staan centraal. Voortdurend wisselen wij onderling onze kennis en ervaringen uit, en regelmatig werken verschillende therapeuten samen om tot een optimaal behandelresultaat te komen. Bij het stellen van de fysiotherapeutische diagnose werken wij samen met EchografieNijmegen.nl.

Wat patiënten regelmatig vragen:

Waar zitten jullie?

Onze praktijk heeft verschillende locaties in Dukenburg, Brakkenstein, Overasselt en Wijchen. Klik hier voor een overzicht.

Kun je bekijken hoe ik verzekerd ben?

Wanneer wij uw patiëntgegevens invoeren kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent, de actuele status van uw aanvullende verzekering kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct per pin betalen.

Welke behandeling past het beste bij mijn klacht?

Na een intake gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarbij besproken wordt wat uw fysiotherapeut de beste behandeling vindt voor uw klacht.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Over het algemeen kunt u binnen 2 werkdagen terecht voor een afspraak, wij hebben geen wachtlijst. Klik hier om een afspraak te maken.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Naar uw afspraak mag u uw legitimatie en een handdoek meenemen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct met pin betalen.

Welke extra maatregelen hanteren we i.v.m. het Coronavirus?

Onze therapeuten volgen de voorschriften van het RIVM mbt het Coronavirus.
Om te zorgen voor een veilige omgeving vragen wij u uw afspraak te annuleren of om te zetten naar een telefonisch of Online Consult wanneer u last heeft van één van de onderstaande verschijnselen:
– neusverkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– benauwdheid
– koorts (vanaf 38 graden)
– één van uw huisgenoten heeft koorts of benauwdheidsklachten
– er is de afgelopen 14 dagen bij u of uw huisgenoot COVID-19 vastgesteld

U kunt dit telefonisch doorgeven: 024-3447833 of via de mail: info@fysiotherapienijmegen.nl

In aanvulling op onze bestaande hygïene- en infectiepreventiemaatregelen hanteren wij extra maatregelen i.v.m. het Coronavirus. Zo zorgen wij ervoor dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is.

Wij vragen het volgende van u:
– Wij stellen het op prijs wanneer u  tijdens de behandeling een mondmasker draagt
– Kom op tijd maar niet ruim van te voren ( maximaal 5 minuten), dit om een volle wachtkamer te voorkomen
– 1,5 meter afstand te houden wanneer u in de praktijk bent
– Graag bij binnenkomst uw handen desinfecteren

Zou u zo vriendelijk willen zijn een eigen handdoek mee te nemen?

 

Deel deze pagina

Start typing and press Enter to search

Stel een vraag via WhatsApp