behandelingen:
Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)
Wat is GLI?
Een deelnemer aan de gecombineerde leefstijlinterventie krijgt advies over en begeleiding bij:
- Gezonde voeding en het aanleren van gezonde eetgewoontes
- Gezond bewegen conform de richtlijn Gezond bewegen en hoe dit in te passen in het dagelijks leven
- Het realiseren van de gedragsverandering die nodig is om een gezonde leefstijl te verwerven en te behouden
24 maanden begeleiding
Het programma bestaat uit een behandelfase (12 maanden) en een onderhoudsfase (12 maanden). Het daadwerkelijke bewegen realiseert de deelnemer in de eigen woon-/leefomgeving en maakt geen onderdeel uit van de interventie.
Hierin wordt ook gekeken naar de persoonlijke wensen van de deelnemer. Tijdens dit programma zal de fysiotherapeut samen kijken met de diëtist(e) wat het beste aansluit aan de wensen van de deelnemer.
Voor wie is de interventie en hoe kan iemand deelnemen?
Volwassenen met overgewicht en een extra risicofactor en volwassenen met obesitas komen in aanmerking voor een gecombineerde leefstijlinterventie.
- Er is sprake van overgewicht bij een Body Mass Index (BMI Body Mass Index. De BMI is een index die de verhouding tussen lengte en gewicht bij een persoon weergeeft. De BMI wordt veel gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van overgewicht of ondergewicht. ) ≥ 25 kg/m2. Er is sprake van obesitas of ernstig overgewicht bij een BMI ≥ 30 kg/m2.
- Bij een extra risicofactor gaat het om de aanwezigheid van risicofactoren voor hart en vaatziekten (HVZ), Diabetes Mellitus type 2 (DM2) of de aanwezigheid van slaapapneu of artrose.
Deelname aan een gecombineerde leefstijlinterventie is enkel mogelijk na doorverwijzing van de huisarts of medisch specialist.
Onze specialisten
De fysiotherapeuten van Fy-fit fysiotherapie Nijmegen werken samen in een hecht team. Onze patiënten staan centraal. Voortdurend wisselen wij onderling onze kennis en ervaringen uit, en regelmatig werken verschillende therapeuten samen om tot een optimaal behandelresultaat te komen.
Wat patiënten regelmatig vragen:
Onze praktijk heeft verschillende locaties in Dukenburg, Overasselt en Wijchen. Klik hier voor een overzicht.
Wanneer wij uw patiëntgegevens invoeren kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent, de actuele status van uw aanvullende verzekering kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct per pin betalen.
Na een intake gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarbij besproken wordt wat uw fysiotherapeut de beste behandeling vindt voor uw klacht.
Over het algemeen kunt u binnen 2 werkdagen terecht voor een afspraak, wij hebben geen wachtlijst. Klik hier om een afspraak te maken.
Naar uw afspraak mag u uw legitimatie en een handdoek meenemen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct met pin betalen.