fbpx

behandelingen:

REVALIDATIE VOETBAL BLESSURE

Waarom is fysiotherapie Fy-fit de “voetbal praktijk” van Nijmegen e.o. ?

Binnen fysiotherapie Fy-fit hebben verschillende sportfysiotherapeuten zich gespecialiseerd op het gebied van revalidatie voetbal blessures. Door het volgen van bij- en nascholingen specifiek gericht op voetbalblessures en het bijhouden en integreren van de laatste (wetenschappelijke) inzichten binnen de behandeling, zijn zij in staat om voetballers optimaal te kunnen begeleiden in hun herstel/revalidatie. Naast deze kennis en kunde hebben zij allen ook een sterke affiniteit met voetbal; allemaal zijn ze actief binnen het voetbal, zowel op recreatief als prestatief niveau. Dit brengt als belangrijk voordeel met zich mee dat ze mede door hun eigen ervaringen weten wat er van het lichaam gevraagd wordt tijdens een revalidatieproces, maar mogelijk nog belangrijker; ze weten wat er in de voetballer omgaat. Het gevoel dat je als voetballer begrepen wordt en dat je altijd een praatje kunt maken over jouw favoriete sport, naast de geboden inhoudelijk professionele begeleiding, onderscheid fysiotherapie Fy-fit als praktijk in de begeleiding bij de revalidatie van voetbal gerelateerde blessures.

Diagnostiek

Ook op het gebied van diagnostiek is fysiotherapie Fy-fit vooruitstrevend.  Het tijdens de intake zorgvuldig identificeren van de belangrijkste klachten en het toepassen van keten-diagnostiek, waarbij verder wordt gekeken dan enkel en alleen de locatie waar de pijn aangegeven wordt, staan bij ons hoog in het vaandel. Daarnaast wordt al jarenlang aanvullend gebruik gemaakt van echografie. Door zowel de bevindingen uit het klinisch onderzoek als de echografische bevindingen te combineren zijn we vaak beter in staat om te weten wat er echt aan de hand is. Daardoor is vaak sneller een efficiënt beleid te bepalen en kan een duidelijkere en gerichtere prognose gesteld worden over wanneer een voetballer weer fit is.

Netwerk
Voor sporters met voetbal gerelateerde blessures is een goede afstemming van ketenzorg erg belangrijk. Fysiotherapie Fy-fit heeft daarom in de loop der jaren een heel netwerk om zich heen gebouwd. Dit netwerk bestaat uit huisartsen, sportartsen, maar ook specialisten (kliniek Via Sana). Door kortere lijnen te onderhouden met ons netwerk is fysiotherapie Fy-fit sneller en efficiënter in staat om voetballers direct door te kunnen verwijzen indien nodig of om inhoudelijk contact te hebben met een van onze partners binnen de keten.

Afspraak binnen 48 uur

Fysiotherapie Fy-fit onderstreept het belang om zo snel mogelijk na een voetbalblessure te starten met het hersteltraject/de revalidatie. Niets is zo vervelend om lang te moeten wachten als je snel wilt beginnen aan je herstel, zeker wanneer je ook met allerlei vragen zit over wat je mogelijk al zelf aan een blessure zou kunnen doen. Fysiotherapie Fy-ft streeft er daarom naar dat iedereen bij aanmelding vaak dezelfde dag en in ieder geval binnen 48 uur nog terecht kan.

Preventie
Naast de begeleiding bij een al opgelopen voetbalblessure, hecht fysiotherapie Fy-fit ook veel waarde aan het voorkomen van blessures. Dit doet de praktijk middels passende adviezen, selecteren van de juiste oefeningen, maar ook door het geven van voorlichting op het gebied van EHBSO of (sport) voeding.

Webinars

Fysiotherapie Fy-fit draagt graag bij aan het vergroten en het verspreiden van kennis, ook buiten de eigen praktijk. Recent zijn daarom de sport fysiotherapeuten van fysiotherapie Fy-fit gestart met het geven van webinars aan de voetbalclubs waarmee nu al samengewerkt wordt; Quick 1888, SV Blauw-Wit, V.V Trekvogels, V.V Overasseltse Boys. Hierbij hebben zij zich in eerste instantie gericht op onderwerpen relevant voor het COVID-19 tijdperk waarin we leven, zoals preventie en het adequaat opbouwen van belasting. Tijdens de webinars wordt gebruik gemaakt van zowel wetenschappelijke inzichten als de eigen praktijkervaring.

Ons voornemen is om dit in de toekomst (ook na COVID-19) te blijven doen waarbij meerdere onderwerpen waar vanuit de clubs en de voetbal praktijk behoefte aan is, aan bod kunnen komen. We willen proberen dit ook verder vorm te gaan geven met presentaties op locatie, zoals bijvoorbeeld in de kantine, zodra de regels dit weer toelaten.

Naast het delen van kennis is fysiotherapie Fy-fit ook altijd op zoek naar samenwerking en verbinding. Mede door dit soort initiatieven wil de praktijk zich ook profileren als een verbindende factor tussen verschillende voetbalclubs in de regio Nijmegen e.o. Door met en van elkaar te leren kan effectiever ons uiteindelijke doel bereikt worden; algehele gezondheidsbevordering van de sportende voetballer.

Partner worden van fysiotherapie Fy-fit?
Stuur vrijblijvend een email naar info@fysiotherapienijmegen.nl of bel naar 0243447833;WhatsApp 0627165747

Wat patiënten regelmatig vragen:

Waar zitten jullie?

Onze praktijk heeft verschillende locaties in Dukenburg, Brakkenstein, Overasselt en Wijchen. Klik hier voor een overzicht.

Kun je bekijken hoe ik verzekerd ben?

Wanneer wij uw patiëntgegevens invoeren kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent, de actuele status van uw aanvullende verzekering kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct per pin betalen.

Welke behandeling past het beste bij mijn klacht?

Na een intake gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarbij besproken wordt wat uw fysiotherapeut de beste behandeling vindt voor uw klacht.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Over het algemeen kunt u binnen 2 werkdagen terecht voor een afspraak, wij hebben geen wachtlijst. Klik hier om een afspraak te maken.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Naar uw afspraak mag u uw legitimatie en een handdoek meenemen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct met pin betalen.

Welke extra maatregelen hanteren we i.v.m. het Coronavirus?

Onze therapeuten volgen de voorschriften van het RIVM mbt het Coronavirus.
Om te zorgen voor een veilige omgeving vragen wij u uw afspraak te annuleren of om te zetten naar een telefonisch of Online Consult wanneer u last heeft van één van de onderstaande verschijnselen:
– neusverkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– benauwdheid
– koorts (vanaf 38 graden)
– één van uw huisgenoten heeft koorts of benauwdheidsklachten
– er is de afgelopen 14 dagen bij u of uw huisgenoot COVID-19 vastgesteld

U kunt dit telefonisch doorgeven: 024-3447833 of via de mail: info@fysiotherapienijmegen.nl

In aanvulling op onze bestaande hygïene- en infectiepreventiemaatregelen hanteren wij extra maatregelen i.v.m. het Coronavirus. Zo zorgen wij ervoor dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is.

Wij vragen het volgende van u:
– Wij stellen het op prijs wanneer u  tijdens de behandeling een mondmasker draagt
– Kom op tijd maar niet ruim van te voren ( maximaal 5 minuten), dit om een volle wachtkamer te voorkomen
– 1,5 meter afstand te houden wanneer u in de praktijk bent
– Graag bij binnenkomst uw handen desinfecteren

Zou u zo vriendelijk willen zijn een eigen handdoek mee te nemen?

 

Deel deze pagina

Start typing and press Enter to search

Stel een vraag via WhatsApp