fbpx

behandelingen:

Diëtist

Wat is een Diëtist?

Een diëtist is een expert op het gebied van voeding en gezondheid. Onze diëtist helpt je bij het maken van gezonde voedingskeuzes en het bereiken van je specifieke voedingsdoelen. Ze biedt persoonlijke voedingsadviezen en begeleiding op maat. Ze helpt je bij het verbeteren van je eetgewoonten, het bereiken van een gezond gewicht, het omgaan met voedselallergieën of -intoleranties, het controleren van medische aandoeningen zoals diabetes of hoge bloeddruk, en nog veel meer.

Voor wie is de diëtist?

Diëtetiek is geschikt voor iedereen die zijn of haar voedingspatroon wil verbeteren, gewicht wil verliezen, specifieke voedingsbehoeften heeft of te maken heeft met medische aandoeningen waarbij voeding een rol speelt. Onze diëtist kan zowel kinderen als volwassenen begeleiden.

Toegankelijkheid en vergoeding diëtist

De diëtist is vrij toegankelijk. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Onze diëtist aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici, wat aangeeft dat ze voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen.
Basis verzekering: iedereen heeft recht op 3 uur vergoeding voor dieetadvisering vanuit de basisverzekering. Deze kosten worden wel verrekend met het eigen risico. Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat zij geen verplicht eigen risico hebben.
Aanvullende verzekering: de meeste zorgverzekeraars hebben daarnaast ook extra uren voor dieetadvisering opgenomen hebben in het aanvullende pakket. De vergoeding vanuit de basisverzekering wordt altijd als eerste aangesproken. Daarna de vergoeding vanuit het aanvullende pakket, die niet onder het eigen risico valt.
Het is goed om te weten dat wij contracten hebben met alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat in veel gevallen de behandeling van de diëtist vergoed wordt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om de specifieke vergoedingen te controleren. Wij declareren in principe rechtstreeks bij je zorgverzekeraar, tenzij je anders wenst.

Samenwerking

Onze diëtist werkt nauw samen met verschillende professionals, zoals huisartsen in de regio, fysiotherapeuten en ook met de leefstijlspecialisten van Leef Fit. Door het onderhouden van korte lijntjes met andere professionals kan er snel geschakeld worden waar nodig, allemaal om jou de beste zorg te kunnen bieden op weg naar een optimale gezondheid!

Onze specialisten

De fysiotherapeuten van Fy-fit fysiotherapie Nijmegen werken samen in een hecht team. Onze patiënten staan centraal. Voortdurend wisselen wij onderling onze kennis en ervaringen uit, en regelmatig werken verschillende therapeuten samen om tot een optimaal behandelresultaat te komen.

Wat patiënten regelmatig vragen:

Waar zitten jullie?

Onze praktijk heeft verschillende locaties in Dukenburg, Brakkenstein, Overasselt en Wijchen. Klik hier voor een overzicht.

Kun je bekijken hoe ik verzekerd ben?

Wanneer wij uw patiëntgegevens invoeren kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent, de actuele status van uw aanvullende verzekering kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct per pin betalen.

Welke behandeling past het beste bij mijn klacht?

Na een intake gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarbij besproken wordt wat uw fysiotherapeut de beste behandeling vindt voor uw klacht.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Over het algemeen kunt u binnen 2 werkdagen terecht voor een afspraak, wij hebben geen wachtlijst. Klik hier om een afspraak te maken.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Naar uw afspraak mag u uw legitimatie en een handdoek meenemen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct met pin betalen.

Welke extra maatregelen hanteren we i.v.m. het Coronavirus?

Onze therapeuten volgen de voorschriften van het RIVM mbt het Coronavirus.
Om te zorgen voor een veilige omgeving vragen wij u uw afspraak te annuleren of om te zetten naar een telefonisch of Online Consult wanneer u last heeft van één van de onderstaande verschijnselen:
– neusverkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– benauwdheid
– koorts (vanaf 38 graden)
– één van uw huisgenoten heeft koorts of benauwdheidsklachten
– er is de afgelopen 14 dagen bij u of uw huisgenoot COVID-19 vastgesteld

U kunt dit telefonisch doorgeven: 024-3447833 of via de mail: info@fysiotherapienijmegen.nl

In aanvulling op onze bestaande hygïene- en infectiepreventiemaatregelen hanteren wij extra maatregelen i.v.m. het Coronavirus. Zo zorgen wij ervoor dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is.

Wij vragen het volgende van u:
– Wij stellen het op prijs wanneer u  tijdens de behandeling een mondmasker draagt
– Kom op tijd maar niet ruim van te voren ( maximaal 5 minuten), dit om een volle wachtkamer te voorkomen
– 1,5 meter afstand te houden wanneer u in de praktijk bent
– Graag bij binnenkomst uw handen desinfecteren

Zou u zo vriendelijk willen zijn een eigen handdoek mee te nemen?

 

Deel deze pagina

Start typing and press Enter to search

Stel een vraag via WhatsApp