fbpx

behandelingen:

GERIATRIE

Wat is geriatrie?

Bij de ouder wordende mens komt vaak een combinatie van verschillende aandoeningen voor. Deze gecombineerde problematiek vereist specialistische zorg. Fy-fit fysiotherapie Nijmegen geeft deze specialistische zorg door kennis en ervaring die de fysiotherapeuten hebben.

Als u ouder wordt kunt u te maken krijgen met problemen met uw gezondheid. Dat is waar geriatrie zich mee bezig houdt: ziekten en problemen die ontstaan doordat u ouder wordt. Ook legt de geriatrie zich toe op ouderen met meerdere aandoeningen tegelijkertijd. We kijken naar de samenhang tussen problemen of klachten​ op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied. Vaak zijn er namelijk meer klachten en is het belangrijk te kijken hoe alles samenhangt. De nadruk ligt op herstel en behoud van de zelfredzaamheid van de oudere patiënt.

De juiste diagnose

Het stellen van een juiste diagnose, maar bovenal overzicht houden over de gehele situatie is de specialiteit van onze geriatrie fysiotherapeuten. Fy-fit fysiotherapie Nijmegen biedt ook eenmalige consulten aan. Binnen dit consult is er ruim aandacht voor de cliënt, de lichamelijke klachten die er zijn, maar ook adviezen in de thuissituatie kunnen een rol spelen. De geriatrie fysiotherapeut van Fy-fit fysiotherapie komt op aanvraag dus ook bij u aan huis.

Onze specialisten

De fysiotherapeuten van Fy-fit fysiotherapie Nijmegen werken samen in een hecht team. Onze patiënten staan centraal. Voortdurend wisselen wij onderling onze kennis en ervaringen uit, en regelmatig werken verschillende therapeuten samen om tot een optimaal behandelresultaat te komen.

Wat patiënten regelmatig vragen:

Waar zitten jullie?

Onze praktijk heeft verschillende locaties in Dukenburg, Brakkenstein, Overasselt en Wijchen. Klik hier voor een overzicht.

Kun je bekijken hoe ik verzekerd ben?

Wanneer wij uw patiëntgegevens invoeren kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent, de actuele status van uw aanvullende verzekering kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct per pin betalen.

Welke behandeling past het beste bij mijn klacht?

Na een intake gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarbij besproken wordt wat uw fysiotherapeut de beste behandeling vindt voor uw klacht.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Over het algemeen kunt u binnen 2 werkdagen terecht voor een afspraak, wij hebben geen wachtlijst. Klik hier om een afspraak te maken.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Naar uw afspraak mag u uw legitimatie en een handdoek meenemen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct met pin betalen.

Welke extra maatregelen hanteren we i.v.m. het Coronavirus?

Onze therapeuten volgen de voorschriften van het RIVM mbt het Coronavirus.
Om te zorgen voor een veilige omgeving vragen wij u uw afspraak te annuleren of om te zetten naar een telefonisch of Online Consult wanneer u last heeft van één van de onderstaande verschijnselen:
– neusverkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– benauwdheid
– koorts (vanaf 38 graden)
– één van uw huisgenoten heeft koorts of benauwdheidsklachten
– er is de afgelopen 14 dagen bij u of uw huisgenoot COVID-19 vastgesteld

U kunt dit telefonisch doorgeven: 024-3447833 of via de mail: info@fysiotherapienijmegen.nl

In aanvulling op onze bestaande hygïene- en infectiepreventiemaatregelen hanteren wij extra maatregelen i.v.m. het Coronavirus. Zo zorgen wij ervoor dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is.

Wij vragen het volgende van u:
– Wij stellen het op prijs wanneer u  tijdens de behandeling een mondmasker draagt
– Kom op tijd maar niet ruim van te voren ( maximaal 5 minuten), dit om een volle wachtkamer te voorkomen
– 1,5 meter afstand te houden wanneer u in de praktijk bent
– Graag bij binnenkomst uw handen desinfecteren

Zou u zo vriendelijk willen zijn een eigen handdoek mee te nemen?

 

Deel deze pagina

Start typing and press Enter to search

Stel een vraag via WhatsApp