fbpx

behandelingen:

PERFECT PILATES

Wat is perfect pilates?

Perfect pilates is een trainingsmethode die veel wordt ingezet bij rugklachten. De oefeningen zijn gericht op het trainen van de dieper gelegen spieren in o.a. rug en buik die zeer belangrijk zijn voor de stabiliteit van het lichaam. Het goed leren aanspannen en versterken van deze spieren zorgen voor vermindering van pijnklachten (bijvoorbeeld: lage rugpijn) en voorkomen andere blessures.

DE 5 PRINCIPES VAN PERFECT PILATES

CONCENTATIE

Alle bewegingen die je uit voert moeten “geconcentreerd” plaats vinden. Dat wil zeggen met je volledige aandacht bij elk spiertje dat je aanspant. Probeer duidelijk te voelen waar de spieren zitten, hoe deze aan te spannen. Hierdoor zal de training intensiever en effectiever worden. Dit geeft ook een positieve “mentale tuning”, doordat je met je volledige aandacht bij de oefeningen bent, vergeet je alle andere dingen.

BEHEERSING

Alle bewegingen moeten beheerst uitgevoerd worden. Dus geen slordige slappe oefeningen. De nauwkeurigheid is sterk bepalend voor het effect. Je moet de juiste spieren in de juiste combinatie aanspannen. Een slordig uitgevoerde beweging is blessure gevoeliger dan een beheerst uitgevoerde beweging.

CENTRUM

De stabiliteit en stevigheid van je lijf wordt niet op de eerste plaats bepaald door de kracht van je armen en benen, maar van je centrum. Je centrum of “core” is het gebied rond je onderrug en onderbuik. Het spierkorset van je centrum wordt gevormd door de spieren van je onderrug, onderbuik, bekkenbodem en middenrif. Voordat je bewegingen van je armen of benen uitvoert moet je altijd eerst je centrum stabiliseren en een powerhouse creëren.

NAUWKEURIGHEID

Elke beweging bij perfect pilates heeft een bepaald doel: bepaalde spierketens activeren in een bepaalde richting met een bepaald hoeveelheid spanning. Elke beweging heeft een duidelijk beginpunt en eindpunt. De beweging moet nauwkeurig uitgevoerd worden om het doel te bereiken.

ADEMHALING

Adem is een teken van leven. Zonder een optimale ademhaling kun je moeilijk functioneren. Om de training vol te houden heb je voldoende zuurstof nodig. De meeste mensen zijn geneigd hun ademhaling vast te zetten bij de oefeningen. Daarom zijn ademhalingsinstructies een belangrijk onderdeel van de perfect pilates lessen.

Voor wie is perfect pilates?

De methode is geschikt voor jong & oud, beginners & gevorderden, sporters & niet sporters. Maar vooral als er stabiliteit en kracht van de spieren rond de wervelkolom gewenst is.

Onze specialisten

De fysiotherapeuten van Fy-fit fysiotherapie Nijmegen werken samen in een hecht team. Onze patiënten staan centraal. Voortdurend wisselen wij onderling onze kennis en ervaringen uit, en regelmatig werken verschillende therapeuten samen om tot een optimaal behandelresultaat te komen.

Wat patiënten regelmatig vragen:

Waar zitten jullie?

Onze praktijk heeft verschillende locaties in Dukenburg, Brakkenstein, Overasselt en Wijchen. Klik hier voor een overzicht.

Kun je bekijken hoe ik verzekerd ben?

Wanneer wij uw patiëntgegevens invoeren kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent, de actuele status van uw aanvullende verzekering kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct per pin betalen.

Welke behandeling past het beste bij mijn klacht?

Na een intake gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarbij besproken wordt wat uw fysiotherapeut de beste behandeling vindt voor uw klacht.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Over het algemeen kunt u binnen 2 werkdagen terecht voor een afspraak, wij hebben geen wachtlijst. Klik hier om een afspraak te maken.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Naar uw afspraak mag u uw legitimatie en een handdoek meenemen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct met pin betalen.

Welke extra maatregelen hanteren we i.v.m. het Coronavirus?

Onze therapeuten volgen de voorschriften van het RIVM mbt het Coronavirus.
Om te zorgen voor een veilige omgeving vragen wij u uw afspraak te annuleren of om te zetten naar een telefonisch of Online Consult wanneer u last heeft van één van de onderstaande verschijnselen:
– neusverkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– benauwdheid
– koorts (vanaf 38 graden)
– één van uw huisgenoten heeft koorts of benauwdheidsklachten
– er is de afgelopen 14 dagen bij u of uw huisgenoot COVID-19 vastgesteld

U kunt dit telefonisch doorgeven: 024-3447833 of via de mail: info@fysiotherapienijmegen.nl

In aanvulling op onze bestaande hygïene- en infectiepreventiemaatregelen hanteren wij extra maatregelen i.v.m. het Coronavirus. Zo zorgen wij ervoor dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is.

Wij vragen het volgende van u:
– Wij stellen het op prijs wanneer u  tijdens de behandeling een mondmasker draagt
– Kom op tijd maar niet ruim van te voren ( maximaal 5 minuten), dit om een volle wachtkamer te voorkomen
– 1,5 meter afstand te houden wanneer u in de praktijk bent
– Graag bij binnenkomst uw handen desinfecteren

Zou u zo vriendelijk willen zijn een eigen handdoek mee te nemen?

 

Deel deze pagina

Start typing and press Enter to search

Stel een vraag via WhatsApp