fbpx

behandelingen:

NEUROREVALIDATIE

Neurorevalidatie als therapievorm

Neurorevalidatie is een therapievorm voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Dit zijn mensen met de Ziekte van Parkinson, een beroerte/CVA, Multiple Sclerose (MS) en dementie.
Bij neurologische problemen is er sprake van een verstoring in de signalering tussen het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) en het lichaam. Als gevolg hiervan kunnen er problemen ontstaan op sociaal, emotioneel, cognitief en fysiek vlak. Aangezien er bij neurologische aandoeningen vaak problemen ontstaan op meerdere vlakken wordt dit vaak in het revalidatietraject multidisciplinair aangepakt. Dit betekent dat een neurologisch revalidatietraject vaak bestaat uit therapie vanuit verschillende invalshoeken; fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en soms ook diëtetiek.

Herleren van functies en vaardigheden

De fysiotherapeutische neurorevalidatie richt zich op het herleren van functies en/of vaardigheden die iemand verloren is als gevolg van het ziektebeeld of het richt zich op het behouden van het huidige niveau van de functies en/of vaardigheden.Behandeldoelen

De fysiotherapeut brengt in kaart wat uw huidige staat van functioneren is en zal samen met u de behandeldoelen opstellen voor de fysiotherapeutische behandeling. U kunt hierbij denken aan de volgende doelen:

verbeteren/behouden van de balans
verbeteren/behouden van de mobiliteit
verbeteren/behouden van de kracht
het trainen van dagelijkse handelingen in de thuissituatie
het trainen van meer zelfredzaamheid in de thuissituatie
helpen om meer inzicht te geven in het ziektebeeld
De fysiotherapeut zal met de verschillende behandelaren overleggen om de behandeldoelen zo goed mogelijk af te stemmen op uw wensen.

Onze specialisten

De fysiotherapeuten van Fy-fit fysiotherapie Nijmegen werken samen in een hecht team. Onze patiënten staan centraal. Voortdurend wisselen wij onderling onze kennis en ervaringen uit, en regelmatig werken verschillende therapeuten samen om tot een optimaal behandelresultaat te komen.

Wat patiënten regelmatig vragen:

Waar zitten jullie?

Onze praktijk heeft verschillende locaties in Dukenburg, Brakkenstein, Overasselt en Wijchen. Klik hier voor een overzicht.

Kun je bekijken hoe ik verzekerd ben?

Wanneer wij uw patiëntgegevens invoeren kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent, de actuele status van uw aanvullende verzekering kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct per pin betalen.

Welke behandeling past het beste bij mijn klacht?

Na een intake gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarbij besproken wordt wat uw fysiotherapeut de beste behandeling vindt voor uw klacht.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Over het algemeen kunt u binnen 2 werkdagen terecht voor een afspraak, wij hebben geen wachtlijst. Klik hier om een afspraak te maken.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Naar uw afspraak mag u uw legitimatie en een handdoek meenemen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct met pin betalen.

Welke extra maatregelen hanteren we i.v.m. het Coronavirus?

Onze therapeuten volgen de voorschriften van het RIVM mbt het Coronavirus.
Om te zorgen voor een veilige omgeving vragen wij u uw afspraak te annuleren of om te zetten naar een telefonisch of Online Consult wanneer u last heeft van één van de onderstaande verschijnselen:
– neusverkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– benauwdheid
– koorts (vanaf 38 graden)
– één van uw huisgenoten heeft koorts of benauwdheidsklachten
– er is de afgelopen 14 dagen bij u of uw huisgenoot COVID-19 vastgesteld

U kunt dit telefonisch doorgeven: 024-3447833 of via de mail: info@fysiotherapienijmegen.nl

In aanvulling op onze bestaande hygïene- en infectiepreventiemaatregelen hanteren wij extra maatregelen i.v.m. het Coronavirus. Zo zorgen wij ervoor dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is.

Wij vragen het volgende van u:
– Wij stellen het op prijs wanneer u  tijdens de behandeling een mondmasker draagt
– Kom op tijd maar niet ruim van te voren ( maximaal 5 minuten), dit om een volle wachtkamer te voorkomen
– 1,5 meter afstand te houden wanneer u in de praktijk bent
– Graag bij binnenkomst uw handen desinfecteren

Zou u zo vriendelijk willen zijn een eigen handdoek mee te nemen?

 

Deel deze pagina

Start typing and press Enter to search

Stel een vraag via WhatsApp