fbpx

behandelingen:

Lage Rug-, Nek- of Schouderpijn Programma

Uw rug, nek en schouder verdienen ‘gerichte’ zorg

Onze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van lage rug-, nek- en schouderpijn klachten. De rug, nek en schouder zitten complex in elkaar en geen enkele rug-, nek- of schouderklacht is hetzelfde. Het is uitermate belangrijk dat u ‘gerichte’ zorg ontvangt, passend bij uw klacht. De rug, nek en schouder hebben (vaak) meer nodig dan alleen fysiotherapeutische behandelingen. Om deze reden bieden wij ‘op maat’ gemaakte rug-, nek- en schouder programma’s aan.

Onze lage rug-, nek- en schouderpijn programma’s bestaan (afhankelijk van de mate van uw klachten) uit: een combinatie van fysiotherapeutische behandelingen, (groeps)training, voorlichting, coaching en begeleiding op afstand. U wordt ingedeeld in een licht, midden of uitgebreid rug-, nek- of schouder programma. Uw therapeut beslist samen met u wat het best passende programma voor u is om de genoemde doelen te behalen.

Hoe zien de lage rug-, nek- en schouderpijn programma’s eruit?

Uitgebreide screening en intake
Tijdens de eerste afspraak, zal onze specialist aan de hand van de intake en enkele specifieke vragen en testen beoordelen welk lage rug-, nek- of schouderprogramma voor u relevant is. Vervolgens worden samen met u doelstellingen geformuleerd. Deze doelstellingen zijn altijd gericht op:

 • Het verminderen van pijnklachten
 • Het verbeteren van uw lichamelijk functioneren
 • Het voorkomen van terugkeer van de klachten

Programma op maat
Vervolgens wordt u ingedeeld in een licht, midden of uitgebreid programma. Elk programma biedt een mix van diverse behandelvormen en een combinatie van begeleiding in de praktijk en online begeleiding. Uw therapeut stelt samen met u een op maat programma voor u samen. Hierbij wordt gekeken naar wat voor u het meest effectief is. Dat is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, doelen en wensen. Naast behandelingen in de praktijk kunt u (groeps)trainingen en oefeningen krijgen, voorlichting en adviezen, of coaching met betrekking tot het juiste gebruik van uw rug, nek of schouder. Allemaal bedoeld om de belastbaarheid (wat uw lichaam aankan) af te stemmen op wat u van uw lichaam vraagt.

Welke zorg heeft u recht op?

Naast maximaal 2 tot 4 individuele behandelingen krijgt u de volgende zorg:

 • (Online) intake
 • Op maat oefeningen om thuis met uw rug-, nek- of schouderklachten aan de slag te gaan
 • (Online) Voorlichting en coaching
 • Mogelijkheid tot online en telefonisch contact met uw rug-, nek- of schoudertherapeut

Behandel garantie

Wanneer de klacht binnen zes maanden terug komt mag u gratis terugkomen voor een extra consult.

Welke zorg heeft u recht op?

Naast maximaal 6 tot 8 individuele behandelingen krijgt u de volgende zorg:

 • (Online) intake
 • Op maat oefeningen om thuis met uw rugklachten aan de slag te gaan
 • (Online) Voorlichting en coaching
 • Mogelijkheid tot online en telefonisch contact met uw rug therapeut

Behandel garantie

Wanneer de klacht binnen 12 maanden terugkomt mag u gratis terugkomen voor een extra consult. Tijdens het vervolgtraject wordt gekeken waarom de klachten zijn teruggekomen en wat wij hieraan kunnen doen.

Welke zorg heeft u recht op?

Naast maximaal 12 individuele behandelingen krijgt u de volgende zorg:

 • (Online) intake
 • Op maat oefeningen om thuis met uw rugklachten aan de slag te gaan
 • (Online) Voorlichting en coaching
 • Mogelijkheid tot online en telefonisch contact met uw rug therapeut

Behandel garantie

Wanneer de klacht binnen 12 maanden terugkomt mag u gratis terugkomen voor een extra consult. Tijdens het vervolgtraject wordt gekeken waarom de klachten zijn teruggekomen en wat wij hieraan kunnen doen.

Duurzaam resultaat

Als het goed is, heeft u aan het eind van ons lage rug-, nek- of schouderpijn programma er weer vertrouwen in dat u uw klachten onder controle kunt houden, zodat ze niet weer terugkeren. Mochten dezelfde klachten na het programma toch terugkeren, dan worden deze binnen hetzelfde traject weer gratis opgepakt.
Bij terugkeer van de klachten kunt u contact opnemen met uw therapeut. De therapeut kijkt dan of uw situatie is veranderd en wat er nodig is om alsnog de doelstellingen te behalen.

Vergoeding lage rug-, nek- en schouderpijn programma’s

Onze lage rug-, nek- en schouderpijn programma’s maken onderdeel uit van de Zorg1 lage rug-, nek- en schouderprogramma’s en voldoen daarmee aan de kwaliteitscriteria van zorgverzekeraars. Dit betekent dat het programma volledig vergoed wordt als u goed verzekerd bent voor fysiotherapie. 

Samenvattend

 • Het lage rug-, nek of schouderpijn programma is een complete aanpak voor lage rug-, nek- of schouderpijn en bestaat uit een combinatie van fysiotherapeutische behandelingen, training, voorlichting, coaching, digitale informatie en begeleiding op afstand
 • U heeft meer invloed op uw herstelproces omdat u samen met onze gespecialiseerde rug, nek of schouder therapeut aan de oorzaak van uw lage rug, nek of schouderpijn werkt
 • Het programma is altijd op maat en sluit volledig aan op uw wensen en mogelijkheden
 • Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt het programma deels of volledig vergoed vanuit uw aanvullende verzekering
 • Wanneer uw klachten onverhoopt binnen een vastgestelde termijn terugkeren, dan worden deze onder bepaalde voorwaarden weer gratis door ons opgepakt. Dit is de garantie die wij geven als praktijk, vanuit het duurzame resultaat dat wij samen met u willen bereiken

Wilt u ‘gericht’ aan de slag met uw rug-, nek- of schouderklachten? Neem gerust contact op met de praktijk.

Onze specialisten

De fysiotherapeuten van Fy-fit fysiotherapie Nijmegen werken samen in een hecht team. Onze patiënten staan centraal. Voortdurend wisselen wij onderling onze kennis en ervaringen uit, en regelmatig werken verschillende therapeuten samen om tot een optimaal behandelresultaat te komen.  Bij het stellen van de fysiotherapeutische diagnose werken wij samen met EchografieNijmegen.nl.

Wat patiënten regelmatig vragen:

Waar zitten jullie?

Onze praktijk heeft verschillende locaties in Dukenburg, Brakkenstein, Overasselt en Wijchen. Klik hier voor een overzicht.

Kun je bekijken hoe ik verzekerd ben?

Wanneer wij uw patiëntgegevens invoeren kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent, de actuele status van uw aanvullende verzekering kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct per pin betalen.

Welke behandeling past het beste bij mijn klacht?

Na een intake gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarbij besproken wordt wat uw fysiotherapeut de beste behandeling vindt voor uw klacht.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Over het algemeen kunt u binnen 2 werkdagen terecht voor een afspraak, wij hebben geen wachtlijst. Klik hier om een afspraak te maken.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Naar uw afspraak mag u uw legitimatie en een handdoek meenemen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct met pin betalen.

Welke extra maatregelen hanteren we i.v.m. het Coronavirus?

Onze therapeuten volgen de voorschriften van het RIVM mbt het Coronavirus.
Om te zorgen voor een veilige omgeving vragen wij u uw afspraak te annuleren of om te zetten naar een telefonisch of Online Consult wanneer u last heeft van één van de onderstaande verschijnselen:
– neusverkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– benauwdheid
– koorts (vanaf 38 graden)
– één van uw huisgenoten heeft koorts of benauwdheidsklachten
– er is de afgelopen 14 dagen bij u of uw huisgenoot COVID-19 vastgesteld

U kunt dit telefonisch doorgeven: 024-3447833 of via de mail: info@fysiotherapienijmegen.nl

In aanvulling op onze bestaande hygïene- en infectiepreventiemaatregelen hanteren wij extra maatregelen i.v.m. het Coronavirus. Zo zorgen wij ervoor dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is.

Wij vragen het volgende van u:
– Wij stellen het op prijs wanneer u  tijdens de behandeling een mondmasker draagt
– Kom op tijd maar niet ruim van te voren ( maximaal 5 minuten), dit om een volle wachtkamer te voorkomen
– 1,5 meter afstand te houden wanneer u in de praktijk bent
– Graag bij binnenkomst uw handen desinfecteren

Zou u zo vriendelijk willen zijn een eigen handdoek mee te nemen?

 

Deel deze pagina

Start typing and press Enter to search

Stel een vraag via WhatsApp