fbpx

Valpreventieprogramma Overasselt

  • Wilt u langer zelfstandig kunnen blijven wonen?
  • Wilt u gezond ouder worden?
  • Bent u 65+ en in conditie en kracht achteruit gegaan, mogelijk mede door de coronacrisis?
  • Vermijdt u het bewegen terwijl dit wel goed voor u zou zijn?
  • Motiveert het u om samen te bewegen met een groepje?

De werkgroep ‘Overasselt beweegt en ontmoet actief’ heeft in samenwerking met de KBO een budget aangevraagd bij de gemeente Heumen om ouderen te laten bewegen. Om te zorgen dat u zich prettig voelt om te bewegen is het mogelijk om te beginnen met een Valpreventie programma. In samenwerking met Dielke Personal Training en Fy-fit fysiotherapie wordt het Valpreventie programma en de beweegroute voor (kwetsbare) ouderen u aangeboden
Auke Huinink, Geriatriefysiotherapeut MSc geeft in samenwerking met een ergotherapeut het Valpreventie programma. De training is gericht op het herkennen van valrisico’s, verminderen van valangst, inzicht in hoe te trainen van kracht, uithoudingsvermogen en balans. Daarnaast krijgt u advies op maat over valpreventie in de thuissituatie en directe leefomgeving.
Na het afsluiten van het Valpreventie programma kunt u blijven bewegen door mee te doen aan de Beweegroute, een parcours met beweegoefeningen in Overasselt. Deelname aan deze route is ook met begeleiding.

Praktische informatie

Wie: Ouderen > 65 jaar die minimaal 10 minuten kunnen staan, lopen (met of zonder hulpmiddel).

Wat: Valpreventie programma bestaande uit 10 lessen x 1 uur,
een intake (1 uur) met fysiotherapeut en ergotherapeut, een outtake (1 uur) met fysiotherapeut en ergotherapeut en schriftelijk advies.

Waar: De Laan 3 Overasselt.
Wanneer: 5 weken, 2x pw. (ma en woe) vanaf 4-10 tot en met 3-11 van 12.00 – 13.00 uur voor minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.

Kosten: De gemeente Heumen subsidieert het programma ter waarde van 240€ pp. We vragen van deelnemers een eigen bijdrage van 50 euro.

Voor vragen of aanmelden:
Stuur een mail naar: info@fysiotherapienijmegen.nl of bel naar 024-3447833 (Fy-fit fysiotherapie).

Deel deze pagina
Recent Posts

Start typing and press Enter to search

PERFECT PILATES Nijmegen
Stel een vraag via WhatsApp