fbpx

Voetbal conditie training, doe de voetbalscan van Fy-fit

Ben jij als voetballer weer gestart met voetbal conditie training of benieuwd op welke aspecten je nog kunt verbeteren om prestaties op het veld te verhogen en het risico op blessures te verminderen?

Het is een zeer bijzonder seizoen geweest dit jaar. Samen met het abrupte einde van het vorig seizoen in maart zijn er het afgelopen jaar maar een beperkt aantal wedstrijden afgewerkt. Ook de mogelijkheid om volledig in groepsverband te kunnen trainen is, met wisselende periodes, zeer beperkt geweest. Waar sommige clubs hierdoor volledig stil zijn komen te liggen, hebben andere clubs met creatieve oplossingen zoals voetbal conditie training in tweetallen toch nog het best van de situatie proberen te maken. Zoals de situatie er nu naar uit ziet, ligt de focus op het nieuwe voetbalseizoen na de zomerstop. Gelukkig kan er momenteel (al dan niet aangepast) door de meeste teams weer getraind worden.

Misschien merk jij wel eens bij jezelf dat je tekort komt op bepaalde vlakken tijdens het voetbal zoals kracht, snelheid, coördinatie of uithoudingsvermogen, dat je snel last hebt van (terugkerende) blessures of merk jij als trainer wel eens afwijkend beweeggedrag op bij een van je spelers. Veel aspecten zullen voor voetballers en trainers herkenbaar zijn. In deze roerige periode zijn wij achter de schermen daarom bezig geweest met het ontwikkelen van een voetbalscan.  Door middel van onze voetbalscan willen wij zowel de sterke als verbeterpunten van spelers aan het licht brengen.

Ook wordt er gekeken naar het eventueel bestaan van een verhoogde kans op (spier)blessures. Vervolgens stellen wij een plan op om hier samen of zelf thuis of op de club aan te werken met als uiteindelijke doel de prestaties op het veld te verbeteren.

De inhoud van de voetbalscan richt zich op een breed pakket aan aspecten die in relatie staan tot de prestatie op het veld. Als jij als voetballer zelf een vraag hebt om aan bepaalde verbeterpunten te werken, dan kan de scan vooral daarop gericht worden. Als je juist vooral wilt weten of er sprake is van een verhoogde kans op blessures, dan brengen wij dit specifiek in kaart. De focus van de scan ligt voornamelijk op de verschillende aspecten van stabiliteit, lenigheid, kracht, coördinatie en het uithoudingsvermogen. Tijdens deze aspecten letten wij nauw op het beweeggedrag en hebben wij natuurlijk oog voor de voetbal specifieke handelingen.

Wilt u meer weten over de voetbalscan van Fy-Fit of wilt u al een afspraak inplannen voor een scan? Maak dan nu een afspraak via onze website, neem telefonisch contact op met onze praktijk (024-3447833) (WhatsApp: 0627165747) of stuur een berichtje via de mail info@fysiotherapienijmegen.nl

Deel deze pagina
Recent Posts

Start typing and press Enter to search

spierpijn na tuinieren
Stel een vraag via WhatsApp