fbpx

Beweegroute Weezenhof

Fy-fit Fysiotherapie Nijmegen en bewoners uit de wijk Weezenhof hebben gezamenlijk het initiatief genomen om een beweegroute door de wijk te organiseren. Bewegen is gezond; door deze activiteit komt de wijk letterlijk in beweging en bovendien bevordert het de sociale contacten in de wijk op een laagdrempelige wijze die voor iedereen bereikbaar is, zowel jong als oud.

De route is voor iedereen toegankelijk en zichtbaar en kan op elk gewenst tijdstip door mensen individueel dan wel in zelfgevormde groepjes gelopen worden. Tijdens deze route is er een mogelijkheid om oefeningen te doen die aangegeven staan op bordjes en via een app inzichtelijk gemaakt worden.  Daarnaast is het de bedoeling dat er wekelijks onder leiding van een fysiotherapeut deze route van ongeveer 1.5 km door de wijk gelopen wordt. Tijdens de looproute wordt op geschikte momenten een aantal lichamelijke oefeningen gedaan, gebruikmakend van bestaande objecten langs de route (bankjes, tafel, klimwand, klimrek, bomen enz.).   Tijdens dit moment staat natuurlijk bewegen centraal maar ook het sociale karakter van het’ samen ‘ bewegen en elkaar stimuleren is hierbij een belangrijke factor. Na het lopen van deze ronde willen we dan met de groep een kopje koffie drinken om ook hiermee het groepsgevoel te creëren en mensen te verbinden .

Het enige object dat we missen op de route is een evenwichtsbalk laag bij de grond. Daarnaast is de wens aanwezig om de route te  begeleiden door een aantal bordjes die bij de diverse objecten staan. Op deze bordjes kan kort en duidelijk de oefening worden uitgelegd. Bovendien is het mogelijk om een app te installeren waarop de route met oefeningen staat aangegeven. In Rotterdam bestaat een dergelijke app genaamd Fithappens 010.  De bordjes en de app bieden de mogelijkheid om ook zelfstandig zonder begeleiding op elk willekeurig tijdstip de route te lopen.

Voor de aanschaf van deze bordjes met tekst, de app en de aanschaf van een evenwichtsbalk willen wij een beroep doen op het gemeentelijk budget van mijnwijkplan.

De Weezenhof is zoals vele wijken aan het vergrijzen. In principe is de doelgroep dan ook 60+ maar ook jongere bewoners kunnen gebruik maken van de route.  Het is de bedoeling om medio april te starten met de eerste loop-beweegroute onder begeleiding van een fysiotherapeut van Fy-fit.

de initiatiefnemers,

Marion Brouwer namens

Fysiotherapie Fy-fit

Kees Teeken namens bewoners Weezenhof

Bij interesse kunt u zich aanmelden door telefonisch contact op te nemen (024-3447833), (WhatsApp: 06-27165747) of door een bericht te sturen via de mail info@fysiotherapienijmegen.nl

Deel deze pagina
Recent Posts

Start typing and press Enter to search

hooikoorts tape
Stel een vraag via WhatsApp