fbpx

Uw rug verdient ‘gerichte’ zorg

Heeft u last van (aanhoudende) klachten in de lage rug? Dan kan ons Lage Rug Programma voor u een uitkomst bieden!

Ons Lage Rug Programma

Onze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten. De rug zit complex in elkaar en geen enkele rugklacht is hetzelfde. Het is uitermate belangrijk dat u ‘gerichte’ zorg ontvangt, passend bij uw klacht. De rug heeft (vaak) meer nodig dan alleen fysiotherapeutische behandelingen. Om deze reden bieden wij een ‘op maat’ rugprogramma aan.

Ons Lage Rug Programma bestaat (afhankelijk van de mate van uw rugklachten) uit: een combinatie van fysiotherapeutische behandelingen, (groeps)training, voorlichting, coaching en begeleiding op afstand. U wordt ingedeeld in een licht, midden of uitgebreid rugprogramma. Uw therapeut beslist samen met u wat het best passende programma voor u is om de genoemde doelen te behalen.

————————————————————————————————————————————–

Hoe ziet het Lage Rug Programma eruit?

1.Uitgebreide screening en intake

Tijdens de eerste afspraak, zal onze rugspecialist aan de hand van enkele specifieke vragen en testen beoordelen welk lage rug programma voor u relevant is. Vervolgens worden samen met u doelstellingen geformuleerd. Deze doelstellingen zijn altijd gericht op:

  • Het verminderen van pijnklachten
  • Het verbeteren van uw lichamelijk functioneren
  • Het voorkomen van terugkeer van de klachten
  1. Programma op maat

Vervolgens wordt u ingedeeld in een licht, midden of uitgebreid programma. Elk programma biedt een mix van diverse behandelvormen en een combinatie van begeleiding in de praktijk en online begeleiding. Uw therapeut stelt samen met u een op maat programma voor u samen. Hierbij wordt gekeken naar wat voor u het meest effectief is. Dat is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, doelen en wensen. Naast behandelingen in de praktijk kunt u (groeps)trainingen en oefeningen krijgen, voorlichting en adviezen, of coaching met betrekking tot het juiste gebruik van uw rug. Allemaal bedoeld om de belastbaarheid (wat uw lichaam aankan) af te stemmen op wat u van uw lichaam vraagt.


————————————————————————————————————————————–

Duurzaam resultaat                       

Als het goed is, heeft u aan het eind van ons Lage Rug Programma er weer vertrouwen in dat u uw klachten onder controle kunt houden, zodat ze niet weer terugkeren. Mochten dezelfde klachten na het programma toch  terugkeren, dan worden deze binnen hetzelfde traject weer gratis opgepakt.

Bij terugkeer van de klachten kunt u contact opnemen met uw therapeut. De therapeut kijkt dan of uw situatie is veranderd en wat er nodig is om alsnog de doelstellingen te behalen.

————————————————————————————————————————————–

Vergoeding Lage Rug Programma

Ons Lage Rug Programma maakt onderdeel uit van het Zorg1 Lage Rug Programma en voldoet daarmee aan de kwaliteitscriteria van zorgverzekeraars. Dit betekent dat het programma volledig vergoed wordt als u goed verzekerd bent voor fysiotherapie.

 

————————————————————————————————————————————–


Samenvattend

  • Het Lage Rug Programma is een complete aanpak voor lage rugpijn en bestaat uit een combinatie van fysiotherapeutische behandelingen, training, voorlichting, coaching, digitale informatie en begeleiding op afstand.
  • U heeft meer invloed op uw herstelproces omdat u samen met onze gespecialiseerde rug therapeut aan de oorzaak van uw lage rugpijn werkt.
  • Het programma is altijd op maat en sluit volledig aan op uw wensen en mogelijkheden.
  • Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt het programma deels of volledig vergoed vanuit uw aanvullende verzekering
  • Wanneer uw klachten onverhoopt binnen een vastgestelde termijn terugkeren, dan worden deze onder bepaalde voorwaarden weer gratis door ons opgepakt. Dit is de garantie die wij geven als praktijk,vanuit het duurzame resultaat dat wij samen met u willen bereiken.

Binnen de praktijk zijn meerdere therapeuten gespecialiseerd in de behandeling van (aanhoudende) lage rugklachten. Wilt u meer weten over het Lage Rug Programma of een afspraak maken? Dat kan via onze website, door telefonisch contact op te nemen met onze praktijk (024-3447833) (WhatsApp: 0627165747) of door een berichtje te sturen via de mail info@fysiotherapienijmegen.nl

Deel deze pagina
Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Stel een vraag via WhatsApp