fbpx

Sportrevalidatie: comeback na een blessure

Fysiotherapie Fy-fit beschikt over de juiste kennis, ervaring en middelen om jou als sporter te revalideren en te coachen tot het gewenste en haalbare sportniveau.

Wist je dat?
Fysiotherapie Fy-fit samenwerkingsverbanden heeft met meerdere amateurverenigingen in de regio Nijmegen e.o.:

Daar zijn we natuurlijk harstikke trots op! Door deze samenwerking kunnen de fysiotherapeuten van Fy-fit sportende leden optimaal begeleiden in hun herstel naar het gewenste sportniveau. In samenwerking met Quick 1888 en VV Overasselte Boys biedt Fy-fit zelfs de mogelijkheid tot revalidatie op locatie; de veldrevalidatie! Hiermee kan er nog specifieker gewerkt worden aan het herstel in een voor de sporter herkenbare omgeving en kunnen er vooral korte lijntjes onderhouden worden met trainers en begeleiders binnen de vereniging, bijvoorbeeld over (gedeeltelijke) trainingshervatting en terugkeer tot wedstrijdniveau. Fy-fit heeft communicatie daarbij hoog in het vaandel staan.

De sportrevalidatie
Fysiotherapie Fy-fit heeft meerdere sportfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de sportrevalidatie. Tijdens de revalidatie zal er samen met de sporter gekeken worden naar het haalbare en gewenste sportniveau. Er wordt zowel een analyse gemaakt van de blessure die is ontstaan, als van het type sport met al zijn vereisten waarnaar weer teruggekeerd moet worden. In deze analyse worden aspecten zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen betrokken. Er wordt vervolgens een behandelplan opgesteld waarin al deze aspecten worden betrokken. Samen met de sporter wordt geleidelijk gewerkt aan een terugkeer tot het gewenste niveau. Aangezien het sport-specifieke trainen een belangrijke pijler vormt binnen de sportrevalidatie, zal de revalidatie zodra dit mogelijk is plaats gaan vinden op de functionele ondergrond; op het veld, of in het water bijvoorbeeld, afhankelijk van type sport dat beoefend wordt. Zodra een sporter groen licht krijgt voor gedeeltelijke trainingshervatting, zullen de sportfysiotherapeuten zorg dragen voor de overdracht aan de betreffende trainer of begeleider. Korte lijntjes zijn hierbij voor ons essentieel!

Voor wie is de sportrevalidatie geschikt?

  • De sporter waarbij de blessure ontstaan is tijdens het sporten
  • Iedereen die tijdens een activiteit in het dagelijks leven klachten heeft opgelopen en daardoor niet kan sporten
  • De sporter die zich wil voorbereiden op een prestatie en ter preventie graag advies krijgt en/of oefeningen doet
  • Iedereen die geen ervaring heeft met sporten maar dit wel graag zou willen doen

Afspraak inplannen
Begeleiding nodig bij de terugkeer tot het gewenste sportniveau? Een afspraak inplannen met een van onze sportfysiotherapeuten kan door ons te bellen op telefoonnummer: 024-3447833, of via ons emailadres: info@fysiotherapienijmegen.nl

Deel deze pagina
Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Stel een vraag via WhatsApp